Pregătiri de sărbători la Castelul Mikes din Zăbala

A sosit timpul pregătirilor pentru sărbători, iar pentru o atmosferă cu adevărat festivă, te așteptăm într-o locație ca din povești, la castelul Mikes din Zăbala în data de 9 decembrie, între orele 10 și 17. Domeniul Mikes așteaptă vizitatorii cu fascinantul parc englez cu lacuri frumoase, alee simetrice și clădirile anexe recent renovate.

PROGRAM

Activități pentru copii

10:00 – 17:00
Creare decorații de Crăciun (pe toată durata evenimentului)

Cei mici și mai mari se pot bucura de crearea decorațiilor de Crăciun, și pot lua acasă obiectele realizate. Activitate condusă de Kémenes Ibolya.

10:00 – 17:00
Trenulețe

Asociația Sikló aduce mai multe jocuri legate de trenuri, printre care cei mici (2-3 ani) și cei mari (chiar și adolescenții) pot găsi cel potrivit. Copiii vor avea la dispoziție trenulețe de lemn, iar cei mai mari se vor putea juca cu machete electronice cu telecomandă.

Jocurile cu trenulețe – construcție de linii, conducerea trenurilor, încărcare și descărcare, oprire în stații, etc. – nu sunt doar distractive, ci și ajută la dezvoltarea capacităților.

10:30-11:30
Teatru de hârtie și activități cu Demeter Éva
Clopotul capelei de Benedek Elek
Spectacolul va fi urmat de vânătoare de comori și jocuri

11:30-12:30
Povești interactive

15:00-16:00
a. Legenda bradului: de ce bradul este în centrul celei mai mari sărbători de familie, Crăciunul?
b. Să ajutăm ursoaica polară șă-și găsească puiul!

Activități pentru adulți

Quiz

Concurs de cunoștințe generale pentru adulți: recunoașterea castelelor după imagine. Participanții vor putea afla informații interesante și vor putea câștiga premii din webshopul Castel în Transilvania. Activitate condusă de Demeter Éva

Bricolaj

Primele 25 persoane pot realiza obiecte de decor de Crăciun în atelierul Bloom Belle. Cei care sosesc mai târziu, pot și ei să participe la activitate, contribuind cu 35 de lei. Locurile sunt și aici limitate!

Alte activități

Pe lângă activitățile de interior, puteți cutreiera și grădina de castel. Atmosfera de iarnă va fi completă cu ceai și cafea fierbinte și vin fiert, care se pot cumpăra de la castelul Mikes. Vor putea fi cumpărate și bunătăți ca pâine cu untură, tort de ciocolată, vargabeles, clătite, prăjituri cu dovleac, ștrudel cu mere, cookie.

Târg de Crăciun

Pe durata evenimentului vor putea fi cumpărate obiecte unice,inspirate de castele, realizate special pentru webshopul Castel în Transilvania. Cumpărătorul contribuie la Fondul Castel în Transilvania.