Grupul PONT a fost nominalizat la Gala Premiilor AFCN

Grupul PONT a fost nominalizat la Gala Premiilor AFCN de către Administrația Fondului Național Cultural în categoria antreprenoriat cultural.

Grupul PONT a realizat, în 2018, două proiecte cu sprijinul Administrației Fondului Național Cultural, iar un al treilea proiect se află în derulare și în 2019. În cadrul proiectului EduCastel am dezvoltat 12 jocuri și jucării care oferă informații despre istoria castelelor din Transilvania în mod inovator și distractiv copiilor de 4-12 ani, iar în Tabăra Castel FORMULA III, tineri specialiști au lucrat împreună la dezvoltarea unor modele sustenabile pentru castelul Kemény din Brâncovenești. History is Our Story va fi un documentar web interactiv prezentând 3 castele, în regia lui Cecília Felméri.

Castel în Transilvania SHOP oferă, din 2017, creații unice ale artiștilor din Transilvania. Prin cumpărarea acestor produse inspirate de castele transilvănene, cumpărătorul sprijină Fondul Castel în Transilvania, devenind astfel parte din povestea castelelor. Castel în Transilvania SHOP a fost realizat tot cu sprijinul AFCN.

Premiul pentru antreprenoriat cultural „se acordă unei organizații care a derulat proiecte culturale sustenabile și a promovat potențialul acestora de generare de venituri”. Cea de-a patra ediție a Galei Premiilor AFCN va avea loc în data de 15 ianuarie.

Ne bucurăm foarte mult că, prin programul Castel în Transilvania contribuim la promovarea și conservarea valorilor castelelor transilvănene și a comunităților din jurul acestora!