• Rezultatul restaurării acestui castel a fost ridicarea părții centrale ale acestuia și construcția a mai multor elemente decorative. Ultimul proprietar al acestui castel a fost Béldi László (1870-?), prefectul Comitatului Târnava-Mare. La sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, familia Béldi a vândut castelul lui Barbu Pantazi, inginer român, în posesia căruia nu a rămas mult, deoarece castelul a fost naționalizat de comuniști.

  • Castelul a fost construit între 1768-1770, apoi în 1790 a suferit mici modificări. Castelul etajat, construit în stil baroc, are formă de U și conține două aripi laterale. Fațada dinspre stradă are nouă axe, iar ferestrele sale au obloane. Partea centrală este acoperită cu acoperiș cu pantă ruptă, în stil baroc. Fațada dinspre curte are nouă axe, iar în centrul acesteia se observă un balcon deschis, cu balustradă din fier forjat. Balconul este susținut de doi stâlpi care formează o arcadă în ambele direcții.

  • În vechiul lăcaș al ofițerului, clădire care s-a păstrat și în ziua de azi, se află un seif uriaș. Mai multe camere conțin podeaua originală, iar sub straturile de var care acoperă pereții, s-a găsit zugrăveală colorată cu motive de aur.

  • Prima clădire a castelului a fost comandat de către Bethlen Farkas (1505–1552) în anul 1545. Despre această construcţie a lui Bethlen Farkas ne stă mărturie, printre altele, o inscripţie comemorativă, păstrată până în zilele noastre. Pe baza inventarului din anul 1711 se poate afirma că acest edificiu era un palat renascentist cu etaj, decorat cu ancadramente tipice perioadei respective.

  • Situat în centrul satului, conacul Nopcsa cu acoperișul surpat așteaptă să piară.

  • După schimbarea regimului, moștenitorii familiei Temesváry au solicitat restituirea castelului și al domeniului, astfel în anul 2000, proprietatea a ajuns în posesia clujeanului Nagyosy Zoltán. În prezent, în castel funcționează grădinița care poartă numele lui Temesváry János. Grădina de odinioară servește drept teren de joacă pentru copii preșcolari.

  • Castelul de principat de odinoară a fost construit de Bocskai György și fiul său, Bocskai István, între anii 1569 și 1572. Castelul a avut nenumărați proprietari de-a lungul secolilor. Doar bastioanele pătrate și câteva segmente de zid au rezistat până în zilele de azi.

     

  • Castelul este o clădire cu un singur etaj, cu un acoperiș imens aflat pe fațada principală. Clădirea are o intrare cu arcade, decorată cu patru semi-coloane toscane, care poate fi accesată printr-un șir de scări simple. Ușa cu închidere semicirculară este flancată de ferestre mari, semicirculare. Deasupra porticului s-a construit un atic, probabil odinioară aici era amplasat blazonul familiei.